Softver za poljoprivredu iz Kutine: Agrivi dobio investiciju od milijun eura

Softver za poljoprivredu iz Kutine:  Agrivi dobio investiciju od milijun eura

Foto: Agrivi

AGRIVI, hrvatski startup koji radi softver za poljoprivredu, dobio je investiciju od milijuna eura.

South Central Ventures  (Enterprise Innovation Fund - ENIF) investirao je milijun eura u Agrivi, hrvatsku agrotehnološku tvrtku koja želi promijeniti način proizvodnje hrane i napraviti pozitivan utjecaj na više od milijardu ljudi.

Njihova agrotehnološka softverska rješenja pomažu poljoprivrednicima diljem svijeta u postizanju efikasne, profitabilne i održive poljoprivredne proizvodnje.

“Globalno tržište tehnologija u poljoprivredi se snažno razvija i s obzirom da smo se uspjeli pozicionirati kao jedan od vodećih igrača u industriji, potražnja za našom tehnologijom je sve veća. Partnerstvo s SCV-om će nam pomoći višestruko pojačati naše operativne kapacitete, održati najvišu razinu zadovoljstva naših kupaca i dodatno ubrzati daljnje pozicioniranje na tržištu kako bismo našu tehnologiju doveli do što većeg broja poljoprivrednika. U sljedećem razdoblju ćemo se snažno fokusirati na povećavanje tržišnog udjela u ključnim poljoprivrednim EU zemljama i pozicioniranje kao lider u određenim tržišnim nišama na globalnoj razini”, kaže Matija Žulj, osnivač, Agrivi.

Njihov softver korsiti 15 tisuća proizvođača u 150 zemalja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agrivi je uspješan od samog početka pa je godinu dana od osnivanja osvojio prvu nagradu na Svjetskom natjecanju startup projekata koje se održalo u studenom 2014. godine u Seoulu, Južnoj Koreji, kao projekt s potencijalno najvećim globalnim utjecajem.

Danas, preko 15 tisuća poljoprivrednih proizvođača iz 150 zemalja koristi njihov softver za unaprijeđenje proizvodnje.

Agrivi se sastoji od mladog tima koji ima više od 10 godina iskustva u ICT-u, poslovnom razvoju i agronomiji te djeluju iz ureda u Kutini, Zagrebu i Londonu.

Ovim ulaganjem SCV će podržati Agrivi u daljnjoj globalnoj ekspanziji, uvođenju ključnih promjena u industriju proizvodnje hrane i postizanju pozitivnog utjecaja na više od milijardu ljudi.

"Mogu reći da smo vrlo sretni da imamo Agrivi u našem portfelju. Matija i njegov tim imaju velike planove i u bitnoj su misiji da riješe neke od ključnih globalnih problema kroz pomoć poljoprivrednoj industriji da postane naprednija i efikasnija. Mi smo tu da im pomognemo u postizanju tih ciljeva i ako uspijemo, to će se pozitivno odraziti na velik dio globalne populacije." – Jure Mikuž, Managing Partner, SCV

South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) je fond rizičnog kapitala od 40 milijuna eura koji ulaže u startupe, male i srednje velike tehnološke tvrtke u djelu zapadnog Balkana. Investitori u fondu su različiti, od međunarodnih financijskih institucija, poput EIF-a, EBRD-a I KfW-a do regionalnih korporacija, privatnih investitora i vlada u regiji. ENIF želi podržati regionalne startupove i pomoći njihovim osnivačima proširiti se na globalno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara