Sony Ericsson glavni sponzor 7. festivala "Vanka regule"

SONY ERICSSON je glavni sponzor 7. festivala ekstremnih sportova "Vanka regule" koji se od 20. do 24. srpnja održava u Sutivanu, na otoku Braču.

Sony Ericsson na taj način želi pružiti podršku ekstremnim sportovima koji su često zanemareni u odnosu na "velike" sportove. To je drugo veliko sportsko sponzorstvo Sony Ericssona u Hrvatskoj, uz već tradicionalno sponzorstvo turnira u odbojci na pijesku koji se održavaju po jadranskoj obali tijekom ljetnih mjeseci. Festival okuplja oko 200 sportaša iz Hrvatske, Italije, BiH, Slovenije, Mađarske, Švedske, Norveške i drugih zemalja koji se natječu u ekstremnim disciplinama s posebno razrađenim pravilima.

U sklopu ovogodišnjeg festivala po prvi puta će se, u večernjim satima za trajanja festivala, održati i Festival dokumentarnog filma na kojem će se prikazivati dokumentarni filmovi čija su tematika avanturistički sportovi. Natjecatelji se takmiče u biciklizmu i slobodnom penjanju.

Bike freeride natjecanja se održavaju u 4 kategorije. Killer terrain kategorija od natjecatelja traži da što brže i vještije savladaju 200-tinjak metara dugu stazu uz more, vozeći po šljunčanom i stjenovitom terenu. Freeride bike dual cross se održava u Bike parku Bistrica i eliminacijskog je karaktera, istovremeno startaju dva vozača koji moraju proći postavljene prepreke. U Bike parku se, po prvi puta u Hrvatskoj, održava i Freeride dirt jump bike koji od vozača traži hrabrost i spretnost pri izvođenju skokova spuštajući se niz stazu. O pobjedniku odlučuje stručna komisija koja ocjenjuje težinu i tehničku izvedbu skoka te umjetnički dojam.

Posljednja biciklistička disciplina, trial bike show, od vozača traži da u zadanom vremenu na poligonu izvede što vještiju vožnju čija se kvaliteta ocjenjuje u nekoliko kategorija. Održat će se i dva natjecanja u slobodnom penjanju.

U sklopu festivala je organiziran i tečaj ronjenja na dah, praćen izložbom prigodnih fotografija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara