Španjolci u Istri krijumčarili migrante

Španjolci u Istri krijumčarili migrante
Foto: PU istarska

BUZETSKA je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su dvojica španjolskih državljana u dobi od 39 i 30 godina počinila kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, javili su iz PU istarske.

Naime, 16. kolovoza oko 1 sat policijski službenici su na državnoj cesti u naselju Ročko Polje zaustavili automobil Ford Focus, njemačke registarske oznake s priključenom kamp-prikolicom, u kojoj je pronađeno 13 nezakonitih migranata.

Vozilom je upravljao 39-godišnji španjolski državljanin, a policijski službenici su u kamp-prikolici pronašli deset državljana Pakistana i tri državljana Nepala.

Svega desetak minuta nakon što su policijski službenici pronašli nezakonite migrante, na granični prijelaz Požane pristupio je 30-godišnji španjolski državljanin s automobilom Škoda Fabia, španjolske registarske oznake, te je zbog sumnje da se radi o tzv. prethodnici zaduženoj za provjeru ceste, muškarac uhićen i doveden u policijsku postaju, zajedno s preostalim zatečenim osobama.

Zbog sumnje da su iz koristoljublja prevozili nezakonite migrante preko teritorija Republike Hrvatske i pokušali ih protuzakonito prebaciti na područje Republike Slovenije, dvojica španjolskih državljana danas su privedena u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara