Španjolska izdala međunarodni nalog za uhićenje terorista

ŠPANJOLSKA je izdala međunarodni nalog za uhićenje šestorice pripadnika terorističke ćelije koja je 11. ožujka u Madridu ubila 191 osobu, objavile su u četvrtak novine.

Dnevnik El Pais piše da su na popisu dvojica vjerojatnih vođa te ćelije Jamal Ahmidan iz Maroka i Tunižanin Sarhane Ben Abdelmajid Fakhet i još četvorica Marokanaca.

Njih traže u Maroku, Britaniji i Njemačkoj. Fotografije su im objavljene u srijedu nakon što su izdani nalozi za uhićenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sarhane Ben Abdelmahid Fakhet navodno je godinama živio u Španjolskoj, studirao je ondje i radio s nekretninama. Jamal Ahmidan rođak je Hamida Ahmidana, koji je s još osamnaestero osumnjičenika u pritvoru zbog madridskoga bombaškog napada.

Ostala četvorica Marokanaca su Agdennabi Kounjaa, Said Berraj, Rachid Oulad i Mohammed Oulad. Dvojica Oulada braća su Naime Oulad, jedine žene u pritvoru.

Prema pisanju El Paisa, većina se sumnjivaca tjedan dana nakon madridskih eksplozija skrivala u vikendici jugoistočno od Madrida, a zatim su možda pobjegli u inozemstvo.

Njih je šestero identificirano na temelju otisaka prstiju pronađenih u toj kući te na temelju svjedočenja očevica koji ih je vidio na nekom od napadnutih vlakova, tvrde španjolski mediji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara