Španjolska vlada: "Moguće je da ETA ima bazu u Portugalu"

"SEPARATISTIČKA baskijska organizacija možda je formirala svoje operativno sjedište u Portugalu, od kuda je i koordiniran i isplaniran nedavni bombaški napad", izjavio je jučer španjolski ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba za državnu radio postaju RNE, a prenosi današnji AP.

"Postoje dokazi da je ETA vozila kojima je izvršen bombaški napad u petak,  nabavila u Portugalu", izjavio je Rubalcaba, dodavši kako postoji mogućnost da ETA ima malu bazu u južnom Portugalu, najvjerojatnije u pokrajini Algarve.

Španjolski antiteroristički stručnjaci za danas su najavili posjet portugalskim kolegama, kako bi istražili pojedinosti nedavnog bombaškog napada, a najavljeno je i proširivanje suradnje policija ovih dvaju zemalja u borbi protiv terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ETA je često djelovala iz svojih baza u Francuskoj, a u subotu je u gradiću Souraide, blizu španjolske granice, nađen ruksak pun eksploziva, priopćila je francuska policija, dodavši kako je moguće da je slučaj povezan s ovom terorističkom organizacijom.

Podsjetimo, napad auto-bombom koja je eksplodirala ispred policijske postaje u baskijskom gradu Durango dogodio se u petak, pri čemu su lakše ozlijeđena dvojica policajaca.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara