Španjolske blizanke zbog razdvajanja pri rođenju traže milijunsku odštetu

ŠPANJOLSKE blizanke odlučile su tražiti milijunsku odštetu, jer ih je bolnica greškom rastavila pri rođenju, a tužbi će se pridružiti i treća žena koja je cijeli život bila uvjerena da je jedna od blizanki.

Prave sestre pronašle su se pukim slučajem prije sedam godina, a slučaj se povlači po sudovima od 2004. "Ubrzo ćemo znati hoće li sud odobriti traženje odštete", izjavio je odvjetnik Sebastian Socorro Perdomo za AP. Odvjetnik nije htio otkriti identitet žena, međutim poznato je kako su 35-godišnjakinje.

Jedna od blizanki će tako od vlade Kanarskog otočja tražiti 4,7 milijuna dolara, a isto će učiniti i druge dvije žene. Zamjena novorođenčadi dogodila se 1973. u bolnici u gradu Las Palmasu. Sestre su jednu blizanku tijekom noći zabunom izvadili iz kreveta, kojeg je dijelila sa sestrom, te na njeno mjesto stavili drugo dijete koje je od tada ostalo u toj obitelji. "Od njih tri najviše je cijelom pričom pogođena upravo sestra koju su odveli iz njene obitelji, njen svijet se preokrenuo", drži odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogreška se otkrila godinama poslije, i to slučajno u trgovini u Las Palmasu. Tamo je radila prijateljica od blizanke koja je odrasla u drugoj obitelji. Jedan dan u trgovinu je ušla slika i prilika njene prijateljice koja je prošla kraj nje ne obrativši joj se. Za nekoliko minuta kraj nje je prošla druga blizanka pa je prodavačici sve bilo jasno. Ubrzo je organizirala da se dvije sestre napokon nađu, a da su zaista sestre, potvrdio je i DNA nalaz.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara