Španjolski Baleari uvode mjere protiv pijanih turista, zabranili jeftini alkohol

Španjolski Baleari uvode mjere protiv pijanih turista, zabranili jeftini alkohol
Screenshot: Twitter Vlade Balearskog otočja

ŠPANJOLSKO Balearsko otočje zabranilo je popuste alkoholnih pića poznate kao “happy hours” te ponude koje uključuju neograničenu konzumaciju alkoholnih pića. Zabrane se uvode na neke od najpopularnijih turističkih destinacija i to kako bi stali na kraj takozvanom “pijanom turizmu”, javlja Euronews.

Vlasti ovog otočja, među kojima su Menorca i Mallorca, objavile su danas kako uvode zabranu u trajanju od pet godina u gradovima Arenal, Sant Antoni de Portmany i Magaluf.

Zabranjene i "zabave na brodovima" te ture po barovima

Osim što su odlučili zabraniti niže cijene pića, vlasti na Balearima, zabranile su i tzv. “zabave na brodovima” te "pub crawls", turističke ture u kojima se posjetitelje vodi od bara do bara. Zabranjeno je i skakanje s balkona u hotelima. 

U trgovinama se neće smjeti piti alkohol nakon 21:30 

Uz to, u trgovinama se neće smjeti piti alkohol nakon 21:30. Barovi koji se ne budu pridržavali ovih zabrana dobit će kazne koje će se kretati i do 60.000 eura te će im biti zabranjen rad do tri godine.

Balearsko otočje je jedna od najpopularnijih španjolskih turističkih destinacija. U 2018. godini posjetilo ga je 13,8 milijuna turista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara