SPC demantira biskupa Košića: Nisu nas zvali na ekumensku molitvu

SPC demantira biskupa Košića: Nisu nas zvali na ekumensku molitvu
Foto: Pixsell/Nikola Cutuk

MITROPOLIJA zagrebačko-ljubljanska demantirala je danas tvrdnje Sisačke biskupije da su predstavnici Srpske pravoslavne crkve svojim nedolaskom bojkotirali ekumensko slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana, ustvrdivši da na njega nisu bili pozvani.

"Sisački paroh nije dobio poziv, ni u pismenoj ni u usmenoj formi", priopćili su iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske, demantirajući tvrdnje biskupa Vlade Košića na subotnjoj misi za jedinstvo kršćana u sisačkoj katedrali. 

Na misi su, uz Košića, sudjelovati biskup Evangeličke crkve Branko Berić, svećenik Makedonske pravoslavne crkve protojerej stavrofor Kirko Velinski, pastorica Evangeličke Crkvene općine u Kutini Elina Braz de Almeida i drugi. 

Kontinuirani verbalni napad

Košić je u svom govoru ustvrdio da će se "netko upitati kako to da nema predstavnika SPC-a na toj molitvi", da se sisački parosi nisu odazvali na molitvu iako ih je zvao povjerenik te da isto tako nijedan predstavnik pravoslavne crkve nije došao na molitvu za jedinstvo kršćana u Kutinu. 

O bojkotu predstavnika SPC-a priopćila je nakon mise i Sisačka biskupija, izvijestivši da je svečanost u sisačkoj katedrali Uzvišenja sv. Križa protekla bez predstavnika Srpske pravoslavne crkve, koji su, unatoč pozivu, bojkotirali zajedničku molitvu.

Iz Mitropolije zagrebačko-ljubljanske poručili su da "ne razumiju iz kojeg izvora Košić crpi potrebu i energiju za kontinuirani verbalni napad na Srpsku pravoslavnu crkvu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara