Špirić pozvao Sanadera da zajedno obiđu mjesta zahvaćena požarima

PREDSJEDAVAJUĆI Vijeća ministara BiH Nikola Špirić odgovorio je na pismo premijera Sanadera u kojemu mu zahvaljuje što s njim dijeli zabrinutost zbog brojnih šumskih požara koji haraju na jugu Hrvatske i BiH.

Posrijedi je uistinu teška katastrofa koja nam je nanijela neprocjenjivu i višestruku štetu. Sve što se dogodilo mora nam biti dobra lekcija i sasvim je prirodno da samokritički pogledamo stvarnosti u oči, ali i da budemo spremni da sljedeći put naša zajednička akcija bude efikasnija", navodi Špirić u pismu koje prenosi Pincom.info.

"U ovim trenucima moramo misliti na sve koji, s obje strane, požrtvovano i danonoćno sudjeluju u sprječavanju onoga što se može spriječiti. Njima moramo odati posebno priznanje i javno im zahvaliti. Prilika je ovo da zahvalim za pomoć koju je Hrvatska pružila Bosni i Hercegovini u gašenju požara na našoj teritoriji. U potpunosti se slažem s Vama da je potrebno učiniti više na koordinaciji svih naših budućih akcija", navodi Špirić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špirić je poručio i kako je zatražio konkretne pokazatelje s točnim brojem i vrstom aktivnosti koje su poduzeli nadležni organi u Bosni i Hercegovini, te da će Sanaderu proslijediti rezultate čim ih dobije. "Bit ću Vam naročito zahvalan da mi pošaljete identične relevantne informacije s hrvatske strane" - dodaje Špirić.

On je predložio da se krajem tjedna sastanu njegovi i Sanaderovi predstavnici, te da on i hrvatski premijer zajedno obiđu stradala i ugrožena područja tijekom idućeg tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara