Splićani o paradi: Nekima ne smeta, a neki bi ih spremili na Goli otok

Splićani o paradi: Nekima ne smeta, a neki bi ih spremili na Goli otok

Foto: Hina

ŠESTA Gay parada sutra će proći kroz Split, a Splićani o tome imaju podijeljena mišljenja. I mladi i stari.

Luka Stipanov (18): Neka se momci i cure šetaju, šta ću im ja. Nemam ništa protiv njih. Sve mi jedno, samo da na javnom mjestu ne rade baš svašta.

Bruno Bašić (18): Protiv sam gay parade. Neka rade u svoja četiri zida što rade, ali mi je ružno da prolaze preko rive. Nije mi ni normalno da takvi parovi odgajaju djecu.

Ivona Dumančić (21): To je bezvezno paradiranje po gradu, oni su ništa, bezvezni ljudi. To treba sve stavit na Goli otok. Čemu to paradiranje? Nemaju nikakvog razloga za to. Zašto bi oni posvajali djecu, to je nenormalno, nije od Boga. Neprirodno je da dijete ima dvije mame ili dvije tate. To dijete ne može izrasti normalno. Zašto bi se vjenčavali u crkvi? To nije s Božje strane. Ako su već takvi, neka mirno žive svoj život, nikakvo paradiranje ne treba.

Toni Pjanić (22): Ne mrzim, ali mislim da stvaraju nepotrebnu neugodnost ljudima time što paradiraju. Ako ti to radiš u svom miru, onda da, ali paradiranje?! Da je to prije sto godina, onda da, ali ovako stvaraju samo mržnju. Ja ne mogu normalno hodati gradom, zaustavlja me policija. Nemaju razloga za paradiranje, živimo u vremenu u kojem se dozvoljavaju gay brakovi, imaju više prava nego ja. Kada oni paradiraju, meni se krši osnovno pravo slobode kretanja koje je iznad policijskog zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijan Šare (57): Pitanje je koja je svrha parade? Kada kažemo parada, onda je to nekakva reklama. To mi nije drago. Mislim da se u Hrvatskoj poštuju sva prava gay skupina. U zadnje vrijeme se ne vide nikakvi problemi. Jedino taj prijepor oko posvajanja djece, ali ne mislim da zbog toga treba raditi parade po gradovima. Ali mislim da je i to u redu i da sada u Splitu nema nikakvih problema. Jedna turistička atrakcija.

Katarina Sršen (46): Nitko se ne ženi i ne udaje. Eto ja imam 46 godina i nisam se udala zbog toga jer ne znam hoće li mi neki peder doći doma. Briga mene, nemam ja ništa protiv njih, ali osobno to ne volim.

Sanja Grbić (43): Zašto ne. Svatko ima pravo na svoj izbor. Ljudi nikoga ne ugrožavaju i ne diraju. Čuvajmo se mi pedofilije, a od ovoga nema straha. Nikada nisam čula da su oni nekoga ugrozili i da je radi njih netko imao problema. Neka se bore za svoja prava. Svi se trebamo boriti za svoja prava.

Gordana Jelavić (70): Tko voli neka izvoli. To je njihovo pravo. Kome smeta, neka se makne i ne gleda. Svatko ima pravo na život.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara