Splićani privedeni zbog međunarodne prostitucije

ZBOG sumnje da su počinili kažnjivo djelo podvođenja i međunarodne prostitucije, udruživanjem radi počinjenja, četiri osobe iz Splita privedene su danas uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji je trima odredio pritvor, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska ne navodeći identitet osumnjičenih.

Odjel organiziranog kriminaliteta, na temelju prikupljenih obavijesti i saznanja, obradom je utvrdio da su dvojica muškaraca, u dobi 31 i 30 godina, te dvije žene, 28-godišnjakinja i 39-godišnjakinja, tijekom listopada prošle godine putem oglasnika stupili u kontakt s dvjema djevojkama iz Hrvatske, a tijekom ožujka i svibnja ove godine i s dvjema državljankama iz BiH i SiCG radi pružanja seksualnih usluga mušterijama u Splitu.

S djevojkama je dogovorena dioba dobiti, a osumnjičeni 31-godišnjak za te je potrebe unajmio dva stana. 30-godišnjak je bio zadužen i za fizičku sigurnost djevojaka. Pretragom stana 31-godišnjaka pronađena je automatska puška "Crvena zastava" M-70, kalibra 7,62 mm, koju je ilegalno posjedovao, pa je protiv njega podnesena i kaznena prijava za nedopušteno držanje oružja.

Trojici organizatora prostitucije određen je pritvor, dok je 28-godišnjakinju nakon saslušanja istražni sudac pustio na slobodu.

Protiv prostitutki podnesene su prekršajne prijave.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara