Splićanin osuđen na dvije godine robije zbog seksa s trinaestogodišnjakinjom

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Ilustracija

GORAN C. mora dvije godine u zatvor zbog seksanja sa 13-godišnjakinjom! Premda je u odnos stupila dobrovoljno, Županijski sud u Splitu nepravomoćno je osudio 28-godišnjaka jer ona kao dijete nije mogla razumno rasuđivati!

Pokazalo se to nakon prekida veze. Djevojčica je htjela počiniti samoubojstvo, pa je sud zaključio da je takav odnos mogao imati kobne posljedice. Nije stoga prihvaćeno mišljenje obrane da se radi o beznačajnom djelu.

Branio se da je doznao da ima 13 tek nakon prvog seksa

Goran C. branio se da je tek nakon prvog seksa doznao da mu partnerica ima 13 godina. To ga nije izvuklo, jer je na suđenju utvrđeno da su nakon toga spavali još najmanje dva puta. U vezu su inače stupili čim su se poseksali, doznalo se tijekom postupka.

Premda je na suđenju okrivljeni kazao kako bi sa bivšom htio zasnovati obitelj, u istrazi je priznao kako joj je nakon seksa rekao da bi zbog ovoga mogao ići u zatvor.

Božji broj na presudi

Unatoč tome što ni oštećena nije htjela da se protiv Gorana C. vodi postupak, morat će u zatvor. Kazna mu je ublažena za godinu ispod zakonskog minimuma za ovo kazneno djelo. Više od toga nije se moglo.

"Ima li pitanja?" zanimalo je sutkinju Mariju Majić.

"Sve je jasno" ostao je hladan Goran C. Tek je prokomentirao datum na presudi: "999, to je Božji broj. Meni je to dobro, ne bih volio da se okrene".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara