Split: Domaćin međunarodnog susreta strukovnih škola

SPLIT će od 5. do 8. svibnja biti domaćin 9. međunarodnog susreta srednjih strukovnih škola zajednice "Alpe-Jadran".

Kako je Hini rekao pomoćnik ministra, prosvjete i športa Josip Milat, cilj je susreta promoviranje proizvodnih, uslužnih i strukovnih zanimanja te upoznavanje različitih školskih sustava". "Pri prezentaciji radova učenici iz Mađarske, Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine morat će koristiti i nove medije, a jedan je od posebnih zahtjeva i sporazumijevanje na engleskom jeziku", kazao je Milat.

Učenicima iz drugih zemalja domaćini će biti Turističko-ugostiteljska, Tehnička, Elektrotehnička, Ekonomsko-birotehnička, Obrtnička i Obrtna-tehnička škola u Splitu. Grupe učenika iz svih zemalja sudjelovat će u izradi zajedničkih stručnih radova i to na teme koje su već određene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako će na prijedlog splitske Tehničke škole svi sudjelovati u izradi modela zračnog jednoklipnog motora, dok će na inicijativu Obrtno-tehničke škole zajedno izraditi blagavaoničku garnituru.

U okviru tog susreta učenika iz zemalja zajednice "Alpe-Jadran" organizirat će se i modna revija na temu: "Ljepota je dovoljna", a sudionici će morati pripremiti i tipična nacionalna jela svoje zemlje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara