split: hrvatski blok opovrgnuo napise o raskolu u stranci

Čelnici splitskoga Županijskog odbora Hrvatskog bloka (HB) na današnjoj su konferenciji za novinare opovrgnuli napise u nekim medijima o raskolu između županijskih vijećnika i vodstva stranke u svezi sa zahtjevom za smjenom župana Branimira Lukšića. L

Predsjednica splitskog ogranka i potpredsjednica HB-a Ljubica Vrdoljak istaknula je da se o svemu što je vezano uz rad Županije vodstvo stranke dogovara sa županijskim vijećnicima.

Tajnik Izvršnog odbora HB-a Dalibor Ninčević i predsjednik Kluba vijećnika HB-a u Županijskoj skupštini rekao je da je vodstvo stranke u stalnoj telefonskoj vezi s vijećnicima koji imaju puno povjerenje u odluke i u prosudbu vodstva. To je, istaknuo je Ninčević, "jedini način na koji stranka funkcionira", dodajući da vijećnici nisu otkazali poslušnost te da postoji međusobno povjerenje.

Vezano uz događaje s posljednje sjednice Županijske skupštine, kada su vijećnici HB-a u raspravi odbili iskazati nepovjerenje županu Lukšiću optužujući HDZ da uz pomoć SDP-a ruši župana, istaknuto je kako je stajalište te stranke da u Skupštini do kraja štiti koaliciju osam hrvatskih državotvornih stranaka (HDZ-HHSP-HDRS-HKDU-HDD-SHP-HIP i HB), koja je na prošlim županijskim izborima osvojila 60 posto mjesta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je istaknuto, HB želi da ta koalicija ostane na vlasti i sve će učiniti da tako i bude.

"HB je jedinstven u svojim stajalištima - mi smo za očuvanje sadašnje koalicije jer držimo da ona nema alternative i trebala bi biti ključ za sljedeće izbore na državnoj razini", rekao je Ninčević. Dodao je da će HB do kraja poštivati postignute dogovore i boriti se da koalicija opstane, ali ne pod svaku cijenu.

Ljubica Vrdoljak je istaknula kako će HB poduprijeti smjenu župana Branimira Lukšića ako vladajuća koalicije ponudi alternativu. Dodala je da HB nije neozbiljan, te da neće poduprijeti županovu smjenu a da se ne izabere novi jer bi to uzrokovalo krizu vlasti. Umjesto župana, dobili bismo povjerenika iz SDP-a, zaključila je Ljubica Vrdoljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara