Split: Košarkašu suđeno zbog droge

SEBASTIJAN MATELJAN (21), košarkaš iz Kaštel Lukšića, osuđen je danas nepravomoćnom presudom na Županijskom sudu u Splitu na godinu i devet mjeseci zatvora zbog zlouporabe opojnih droga i sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti

U zatvorsku kaznu uračunato je vrijeme provedeno u pritvoru od 8. srpnja 2001. do 9. prosinca 2002. godine, a Vijeće Županijskog suda, pod predsjedanjem suca Zorana Matutinovića, donijelo je odluku o puštanju iz pritvora. Kako je rekao sudac Matutinović, ukidanjem pritvora Sebastijanu je dana još jedna šansa jer je tijekom liječenja u zatvoru prošao apstinencijsku krizu. U obzir su, po njegovim riječima, uzete i olakotne okolnosti - teško djetinjstvo bez oca i činjenica da je Sebastijan sportaš koji godinama igra košarku u Kaštelima.

Sebastijan je bio optužen da je u listopadu 2000. godine neovlašteno kupio i prodavao 200 grama marihuane, kada je prilikom uhićenja priznao djelo, a istražni sudac ga je nakon saslušanja pustio. Kako je sam istaknuo u svojoj obrani, zbog nervoze u iščekivanju rezultata tog slučaja prešao je na ecstasy, a 8. srpnja 2002. uhićen je u Primoštenu prilikom prodaje 50 tableta ecstasyja. Nakon što su ga policijski inspektori uhvatili na djelu, Sebastijan je počeo bježati prema svojoj obiteljskoj kući, gdje je nahuškao svog psa, mješanca ovčara i bulterijera, na policajce. Pas je ugrizao jednog od policajaca za nogu, nakon čega su oni pucali i ubili psa, a Sebastijana uhvatili na pragu kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara