Split- nova zgrada sudova na mjestu postojeće

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt danas je u Splitu s gradonačelnikom Miroslavom Buličićem i splitskodalmatinskim županom Krunom Peronjom dogovorila konačnu lokaciju za izgradnju nove zgrade, u kojoj bi bile smještene sve pravosudne institucije, na mjestu postojeće zgrade suda u Gundulićevoj ulici.

Izgradnja nove zgrade nužna je potreba jer se samo tako može trajno riješiti problem smještaja pravosudnih institucija u Splitu, budući da je postojeća zgrada u potpunosti neodgovarajuća, naglasila je ministrica pravosuđa.

Potrebno je izgraditi zgradu s oko 16 tisuća četvornih metara korisnog prostora u kojoj bi bili smješteni Županijski, Općinski i Prekršajni sud, kao i Općinsko i Županijsko državno odvjetništvo.

U proračunu za iduću godinu bit će predviđen novac što će omogućiti da se s izgradnjom nove zgrade počne već početkom 2005.

Kako rad pravosudnih ustanova u Splitu do izgradnje nove zgrade ne bi bio onemogućen, privremene zamjenske prostore osigurat će grad Split i Splitsko-dalmatinska županija.

Ministrica pravosuđa posjetila je danas i Solin gdje je s gradonačelnikom Zvonimirom Hrgovićem potpisala ugovor o najmu prostora za novoutemeljeni Općinski sud i zemljišnik u tom gradu. Sud i zemljišnik bit će smješteni u prostorima u vlasništvu grada na drugom katu poslovno-prodajnog centra u središtu grada, a s radom bi trebali početi do kraja ove godine.

Osnivanje suda u Solinu rasteretit će rad Općinskog suda u Splitu.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara