Split: Oštetili hotel "Lav" za 45 milijuna kuna

PROTIV četvorice hrvatskih državljana, čija imena ni inicijale ne navodi, splitska je policija podnijela Državnom odvjetništvu posebno izvješće zbog više kažnjivih djela gospodarskog kriminala, kojima su hotelski centar Lav u Splitu oštetili za gotovo 45 milijuna kuna.

U policijskom priopćenju navode se samo godine i mjesto rođenja prijavljenih osoba te njihove dužnosti.

To su dvije odgovorne osobe "Lava" rođene 1946. i 1941. te odgovorna osoba jedne banke rođena 1948., svi iz Splita. Četvrtoprijavljeni je odgovorna osoba Hrvatskog fonda za privatizaciju rođena 1957. i iz Zagreba je.

Po priopćenju osnovano se sumnja da su tri prvoprijavljena lažnim prikazivanjem bilance, revizije i obračuna zajma u rujnu 1996. potpisali ugovor o pretvaranju tražbina banke od gotovo 45 milijuna kuna, koje u bilanci iz 1992., kad je doneseno prvo rješenje o pretvorbi, nisu bile iskazane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoprijavljeni je nakon toga potpisao odluku Upravnog odbora "Lava" o prihvaćanju toga ugovora, a četvrtoprijavljeni je 1998., kao odgovorna osoba HFP-a, potpisao drugo rješenje o pretvorbi.

Time je omogućeno pretvaranje nepostojećih tražbina u 48 posto vlasničkog udjela toga hotelskog centra.

Prvoprijavljeni i drugoprijavljeni osumnjičeni su za kažnjiva djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službenih isprava, trećeprijavljeni za kažnjivo djelo pomaganja, a četvrtoprijavljeni za nesavjestan rad u službi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara