Split: Policajci Alač i Britvić oslobođeni optužbe za zloporabu položaja

NEPRAVOMOĆNOM odlukom Disciplinskog suda MUP-a dvojica su splitskih policajaca kažnjena zbog prekoračenja ovlasti jer su se, suprotno svojim ovlastima za poslove na koje su raspoređeni, upleli u kriminalističku obradu u Drugoj policijskoj postaji, izvijestila je danas glasnogovornica splitske policije Tina Disopra.

Istodobno su obojica oslobođena za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, to jest da su svojom nazočnošću utjecali na Stjepana Skejića, pomoćnika za kriminalističke poslove Druge policijske postaje u obradi nad jednom osumnjičenicom za kazneno djelo prijevare.

Obojica splitskih policajaca - Alač i Britvić udaljeni su s dužnosti 13. svibnja na temelju odluke obnašatelja dužnosti načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marina Dražina, a sve do pravomoćnosti odluke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutarnja kontrola MUP-a pokrenula je istragu nakon prijave jedne osumnjičenice da su načelnik Sektora materijalno-financijskih poslova Ranko Britvić i načelnik Sektora policije Goran Alač od nje iznudili oko 90 tisuća eura.

I protiv pomoćnika za kriminalističke poslove u Drugoj policijskoj postaji Stjepana Skejića, koji je vodio sporan razgovor s osumnjičenom, pokrenut je stegovni postupak.

Ministar Lučin početkom ožujka smijenio je i degradirao Ranka Britvića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara