Split ponovno utonuo u smrad: "Na Marjanu grize gore nego na Dračevcu"

Split ponovno utonuo u smrad: "Na Marjanu grize gore nego na Dračevcu"

Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell

BURA je danas potjerala smrad s odlagališta otpada Karepovac u južne splitske kvartove. Javili su nam se i Splićani koji su večeras osjetili smrad i na Institutitu, na samom zapadnom kraju Marjana.

"Grize gore nego na Dračevcu", kazao nam je jedan biciklist koji nije očekivao da će se smrad tako daleko proširiti. Dračevac je inače kvart na istoku Splita odmah do odlagališta otpada. Tamošnji stanovnici na smrad su već oguglali.

Nakon što su završili blagdani, nastavljena je sanacija odlagališta otpada. Direktor Čistoće Miroslav Delić kaže da je situacija redovna i da nisu zabilježene povećane vrijednosti plinova.

Već je najavio kako će smrdjeti ovisno o vjetru. Po jugu smrad ubija po Solinu, po buri u Splitu. Nijedan kvart više nije pošteđen.

Smrdi u Spinutu, na Blatinama, Sućidru, Bačvicama...

"Nikada ovako nisam osjetio smrad kao danas. Stvarno smrdi. Vrlo intenzivno", kazao nam je predsjednik Gradskog kotara Blatine Škrape Davor Matijević.

Na Bačvicama smrdi, ali otprilike jednakim intenzitetom kao i prije koji dan, javio nam je šef kotara Tomislav Zaninović.

"Baš ženi govorim, stvarno smrdi, ni prozor se ne može otvoriti", kaže Damir Roda Ćosić, predsjednik kotara Sućidar.

"Smrdi danas i u Spinutu, ovisno o refulima. Po levantu je najgore", otkrio nam je Zoran Sambol, predsjednik GK Spinut.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara