Split - "Prima 3" u treći pokušaj prodaje s još nižom cijenom

Odbor vjerovnika splitskog trgovačkog društva "Jadrantekstil" u stečaju odlučio je da se posljednja robna kuća u njegovu vlasništvu "Prima 3", nakon dva neuspjela pokušaja, na trećem usmenom javnom nadmetanju, zakazanom za 2. srpnja, proda po početnoj cijeni od osam milijuna eura, što je 2,5 milijuna manje nego u prvom pokušaju prodaje, potvrdio je stečajni upravitelj Jadrantekstila Ante Vuković.

Budući kupac obvezat će se na zapošljavanje 75 bivših radnika na neodređeno vrijeme, a ne 95, odnosno 83, koliko se zahtijevalo u prva dva kruga prodaje. Odbor vjerovnika snizio je i iznos jamčevine koju je potrebno platiti da bi se pristupilo nadmetanju - s dva na milijun kuna, a rok za uplatu preostalog novca za kupnju i za sklapanje ugovora s radnicima povećan je s 30 na 45 dana od pravomoćnosti rješenja.

Odbor vjerovnika zaključio je i kako bi stečajni postupak, koji je otvoren u rujnu 1999., trebalo privesti kraju jer, po mišljenju stečajnog upravitelja Vukovića, postoje veliki izgledi da će "Prima 3" novog vlasnika, ipak, dobiti u trećem krugu prodaje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prima 3" jedina je Jadrantekstilova robna kuća koja cijelo vrijeme od proglašenja stečaja radi i u kojoj je zaposlen određeni dio bivših radnika. U najmu je trgovačkih lanaca Pitarello i Euroshop, koji su također i zaniteresirani za njezinu kupnju.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara