Split: Prodavač Pašalić s građanima na tržnici

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić susreo se jutros s građanima na splitskoj tržnici Plokite u ulozi prodavača.

Namjera mu je bila, kako je kazao novinarima, da u neposrednom razgovoru osjeti bilo naroda.

Tijekom razgovora s kupcima bilo je i negativno intoniranih pitanja i neugodnih komentara na njegov i na račun njegove stranke, poput onih da je opljačkao narod, dok su neki su građani Pašaliću davali potporu. On je ocijenio kako "građani čekaju kad će izbori da skinu komuniste s vlasti jer im ih je dosta", ali da treba saslušati i mišljenje onih koji će glasovati za SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Građane je zanimalo hoće li nova vlast smanjiti čekanje u redovima u bolnicama i uredima državne uprave, hoće li smanjiti nezaposlenost i sl. Pašalić je građanima još jednom potvrdio da je njegova stranka protiv izručenja generala Gotovine te da će tražiti promjenu Zakona o suradnji s Haagom.

Dao je i potporu studentima veleučilišta ustvrdivši da je to politički obračun vlasti s nepoćudnim veleučilištem koje je, kako je ocijenio, više hrvatsko.

Kako je ustvrdio, očito je da raznim splitskim Bajama smeta takvo veleučilište, ali je neshvatljivo, dodao je, da se ukida ustanova koja je u zemlji sa samo sedam posto visokoobrazovanih stanovnika visoko obrazovanje približila ljudima u malim sredinama gdje ljudi željni znanja, daleko od sveučilišnih središta, sami plaćaju svoje školovanje. Najavio je i da će se pridružiti studentskom prosvjedu danas na splitskoj rivi.

Promidžbu na javnim mjestima, poput tržnica, HB će održavati i u drugim gradovima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara