Split: Pronađena mini kamera iznad bankomata

SPLITSKA policija intenzivno traga za nepoznatom osobom koja je na bankomat Splitske banke kod ulaza u robnu kuću Prima 3 postavila mini kameru i čitač koda, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko dalmatinske Nino Ćurić.

Minijaturna kamera i čitač koda, koji omogućuju iščitavanje i prenošenje koda, tj. svih podataka s originalne kartice na vjernu kopiju, kojom se može podizati novac i plaćati usluge kao s "pravom" karticom, postavljeni su nakon 15 sati 25. i 09,30 sati 27. rujna, kada su otkriveni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je kriminalistička istraga u tijeku, načelnik Ćurić nije mogao reći tko je mini kameru i čitač koda primijetio, kao ni to koliko su zapravo dugo bili postavljeni. Kako se neslužbeno doznaje, nepripadajuću elektroničku opremu na bankomatu primijetili su u ponedjeljak bankovni službenici koji pune i održavaju bankomate, a koji su posljednji put prije otkrivanja njegovo stanje kontrolirali u subotu, 25. rujna, u 15 sati.

Nismo mogli doznati ni je li tijekom vikenda, prije otkrivanja opreme, već prouzročena neka šteta banci ili njezinim korisnicima.

Policija je izvijestila da je protiv nepoznatog počinitelja, za kojim se intenzivno traga, podnijela kaznenu prijavu zbog izradbe, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara