Split: Suđenje za ubojstvo supruga iz koristoljublja

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je počelo suđenje 29-godišnjoj Lari Kuzmanić iz Kaštela, optuženoj za ubojstvo supruga Petra uz pomoć, u međuvremenu preminulog, ljubavnika Milana Vukelića.

Optuženu se tereti za ubojstvo iz koristoljublja, a, prema optužnici, počinila ga je između 27. i 28. svibnja prošle godine u Labinu Dalmatinskom.

Zbog 12 tisuća eura, koje je njezin suprug dobio od prodaje zemljišta, kako se navodi u optužnici, Lara Kuzmanić nasrnula je na njega oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, zadavši mu više uboda u trbuh i prsni koš, od kojih je Petar ubrzo preminuo.

Nakon toga, Lara je, uz pomoć ljubavnika, koji je u međuvremenu preminuo od predoziranja, tijelo supruga izbacila na odlagalište smeća uz cestu, te ga prekrila suhim granjem. Petrovo tijelo otkriveno je tek desetak dana poslije, a policiju je na mjesto zločina dovela upravo Lara koja je, u međuvremenu, prijavila i njegov nestanak.

Na danas održanoj raspravi Lara Kuzmanić izjavila je da se ne osjeća krivom, a svoju obranu iznijet će na kraju postupka.

Svjedok Vjekoslav Kuzmanić, Larin svekar, potvrdio je iskaz dan u istrazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je da su on, Petar i Lara živjeli u zajedničkom domaćinstvu, te da je odmah shvatio kako "to neće ispasti na dobro, jer je ona zanemarivala dvoje djece iz braka s Petrom, kao i dvoje djece iz prvog braka, čije je postojanje ispočetka čak i tajila". Vjekoslav Kuzmanić rekao je kako Lara nije vodila računa o domaćinstvu, te je njega i njegova sina napadala i verbalno i fizički, a Petru je, dodao je, čak, jednom prilikom, slomila i rebra. "Bilo joj je stalo samo do novca, a moj je pokojni Petar bio budala što ju je uopće oženio", izjavio je Larin svekar, dodajući da je njezin ljubavnik Milan Vukelić počeo dolaziti u njihovu kuću nedugo prije Petrova ubojstva, a kad bi se dvoje supružnika svađali, stao bi uvijek na Petrovu stranu.

Večer prije ubojstva, nastavio je Vjekoslav, Lara, Petar i Milan krenuli su kombijem, kako su mu tada rekli, u selo Siverić kod Drniša, a s tog puta u obiteljsku kuću u Kaštelima, jedan sat nakon ponoći, vratila se samo Lara.

Vjekoslav je kazao kako mu je odmah bila sumnjiva Larina priča da je Petar ostao u Siveriću, pogotovo zato što je, sutradan nakon nestanka njegova sina, Lara detaljno oprala kombi.

"Siguran sam da su ga ubili upravo Lara i Milan. Oni su ga odveli, oni su ga tamo i sredili", ustvrdio je Vjekoslav Kuzmanić.

Suđenje se nastavlja.

(Hina) xdstr ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara