Splitska baka u lovu na pedofile: "Moramo ih javno prokazati, to je jedini način"

Splitska baka u lovu na pedofile: "Moramo ih javno prokazati, to je jedini način"

Foto: Google Street View

55-GODIŠNJA Splićanka, šokirana zlodjelima koje je 25-godišnjak počinio njezinim unučicama, odlučila je pedofila javno raskrinkati u kvartu u kojem živi. U tri navrata je lijepila plakate po kotarima Brdima i Ravnim njivama u kojima osumnjičeni živi. To joj je na vrata prizvalo oca osumnjičenika, koji joj je, tvrdi, zaprijetio, a besposlena nije bila ni policija koja je joj je uručila optužni prijedlog zbog diskreditacije osumnjičenog i njegova oca. Kazna može iznositi i do 2000 kuna, ali žena je odlučna da će prije u zatvor, nego platiti kaznu. Misli da je ovo jedini način borbe protiv pedofila.

"Nema druge"

"Nema druge. Najefikasnije je prokazati ih u vlastitoj sredini. Kada znaju da će biti javno prokazani, da će svi znati što su radili, ne bi tako nasrtali na najmlađe. To je jedini način da ih se iskorijeni. I njihove obitelji moraju ih se odreći, ograditi od njih. U ovom mom slučaju to nije bilo tako. Kada sam saznala o kome se radi, otišla sam njegovima. Razgovarala sam s njegovim ocem, ali on nije pokazao nikakvo razumijevanje ili empatiju. Stao je na sinovu stranu i pored toga što se u drugom gradu već vodi postupak za istu stvar. Još mi je kazao kako mu njegov odvjetnik tvrdi da će ta stvar pasti. Kada sam prvi put lijepila plakate, došao mi je kući s drugim sinom i prijetio. Bila sam spremna za njihov posjet i ovaj posljednji put, kada sam polijepila plakate s detaljnim informacijama, no nisu došli. Ali mi je zato policija uručila prijavu za prekršaj", priča nam Splićanka koja je odlučila uzeti stvari u svoje ruke unatoč tome što je 25-godišnji osumnjičenik već sedam mjeseci iza rešetaka, otkako je pokrenut postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spolno zlostavljanje dviju curica

Sumnjiče ga za spolno zlostavljanje dviju curica koje su bile povjerene na čuvanje maloljetnoj teti koja je također osumnjičena. Na traženje osumnjičenika kojeg je upoznala preko Facebooka fotografirala je gole curice. Jednom prilikom kada ih je pokupila iz vrtića, odveli su ih autom u šumu te je osumnjičenik dirao jednu curicu po intimnim dijelovima tijela. 

Nakon što je o svojoj borbi javno progovorila, hrabroj baki se javio veliki broj sugrađana te izrazio podršku i spremnost da prikupe novac za njenu kaznu. Policiju je, pak, jučer pozvao otac osumnjičenika. Netko mu je, izgleda, priprijetio na ulici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara