Splitska HVIDR-a: Uskoro će nakratko biti blokirane ceste po Hrvatskoj

PREDSJEDNIK splitske HVIDR-e Andrija Bartulić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da će članovi te udruge uskoro nakratko blokirati prometnice po cijeloj Hrvatskoj kako bi se na taj način solidarizirali s osuđenima na Županijskom sudu u Rijeci, kao i sa svojim članovima u Sinju koji su blokirali državnu cestu D1 Split-Zagreb.

Na novinarsko pitanje kada će se te blokade dogoditi, Bartulić je izjavio da će javnost o tome biti obaviještena nakon što se podružnice HVIDR-e dogovore o blokadi.

Bartulić je ustvrdio kako je ta presuda ponizila hrvatski narod za sva vremena i da se izrečeno zlo više nikada i ničim neće oprati.

"Ne dignemo li svoj glas, ne kažemo li svatko na svojem radnom mjestu dosta je tog terora", ocijenio je Bartulić, "djeca će nam opet pjevati okovi su krila da se brže leti". Pozvao je i sve branitelje da se jave u svoje udruge i da zajedno iskažu svoje nezadovoljstvo ovakvim režimom.

Na novinarsko pitanje što taj poziv znači, Bartulić je odgovorio da je bolje da se okupljaju u udrugama nego da neorganizirano izlaze na ceste i na sat-dva blokiraju promet. Što se tiče sinjskog prosvjeda, Bartulić podržava tamošnje članove HVIDR-e i dalje će im pomagati da ustraju u prosvjedu.

Na konferenciji za novinare splitske HVIDR-e bili su i predstavnici ili čelnici Hrvatske čiste stranke prava, Hrvatskog bloka, Hrvatske demokratske republikanske stranke, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, HIP-a i Hrvatske kršćanske demokratske unije. Nedolazak također pozvanog HDZ-a Bartulić je ocijenio katastrofom gotovo većom od osude hrvatskih branitelja u Rijeci, jer, kako je rekao, "u ovom trenutku najgore je dijeliti se".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara