Splitska krim-policija istražuje Srnin transfer u Ukrajinu

Splitska krim-policija istražuje Srnin transfer u Ukrajinu

IAKO konkretnih rezultata istrage još nema, čini se da će se slučaj transfera bivšeg Hajdukovog igrača Darija Srne u ukrajinski Šahtar uskoro biti riješen. Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj potvrdila je Indexu da je istraga u tijeku te da se vrlo skoro očekuje završetak istrage.

Kraljević-Gudelj nam nije mogla potvrditi informaciju da su djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta ovih dana ponovno češljali dokumente kluba s Poljuda, no prema nekim saznanjima upravo ovih su dana krim policajci utvrđivali detalje vezane uz potpisivanje famoznog ugovora prema kojem je metkovićkoj Neretvi isplaćeno 15 posto novca od transfera Srne iz Hajduka u Šahtar.

Neretva je temeljem ugovora nakon Srninog odlaska u Ukrajinu tražila od splitskog kluba spomenutih 15 posto, a navodno je taj ugovor u ime Hajduka potpisao bivši financijski direktor kluba Ivan Zelić, koji pak za to nije imao dopuštenje kluba, piše Večernji list.

Nakon što je slučaj spomenut na sjednici splitsko-dalmatinske županijske skupštine, izbila je dvojba oko regularnosti transfera koji se od 2003. nalazi pod istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na ime Srninog transfera navodno primio svega milijun eura, no nekoliko mjeseci nakon toga Splićanima se javio metkovićki klub koji je tražio 539.000 eura, tj svojih 15 posto. Time se dolazi do zaključka kako je Srnin transfer iznosio oko 3.6 milijuna, a ne navedenih milijun eura.

No, čini se da su u Metkoviću ili krivo izračunali koliko je 15 posto od milijun, ili su imali neke druge podatke o stvarnom iznosu uplaćenom na Hajdukov račun.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara