Splitska liječnica uhićena pred bolnicom. Zabranili joj da se približava kćeri

Splitska liječnica uhićena pred bolnicom. Zabranili joj da se približava kćeri
Foto: FAH

POLICIJA je jutros ispred KBC Split presrela splitsku liječnicu (48) i odvela je u službene prostorije na razgovor. Nad njom su otprije u tijeku dva kaznena postupka zbog povrede prava djeteta tijekom konfliktnog razvoda sa suprugom. Postupci su rezultirali sa dvije optužnice koje su podignute na Općinskom sudu u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

U jednom od postupaka Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je krajem prošle godine zatražilo i dobilo sigurnosnu mjeru nad 48-godišnjom liječnicom kojom joj se zabranjuje približavanje i kontaktiranje s 13-godišnjom kćeri. Dijete je trenutno s ocem odlukom suda koji je odredio da stanuje s njim, a o roditeljskoj skrbi je u tijeku parnični postupak na splitskom općinskom sudu.

Za sada nije poznato na temelju koje prijave je splitska policija odvela liječnicu na ispitivanje, ali poznato je kako u zadnje vrijeme putem društvenih mreža vodi kampanju u kojoj proziva niz institucija.

Među prozvanima je i Centar za socijalnu skrb u Splitu protiv čije dvije djelatnice je podnijela i privatnu tužbu te prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander iz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara