Splitski HDZ traži Kerumovu ostavku zbog laganja o incidentu na Noći Zagvožđana

Splitski HDZ traži Kerumovu ostavku zbog laganja o incidentu na Noći Zagvožđana

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Index

SANJA ŽUPA, gradska vijećnica HDZ-a, zatražila je od Željka Keruma da podnese ostavku i to zato što joj je slagao kako na Noći Zagvožđana u restoranu Sky, početkom prosinca, nije bilo nikakvog incidenta.

Kerum lagao kad je rekao da se ništa nije dogodilo

Župa je o tome pitala Keruma na sjednici Vijeća 18. prosinca. On joj je mrtav-hladan rekao da se ništa nije ni dogodilo.

Današnju tiskovnu konferenciju Župa je otvorila upravo snimkom te sjednice da se Kerumovog laganja podsjeti i mnogobrojna "sedma sila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se Kerum ogradio od svega, Župa je zatražila od Policijske uprave da joj odgovore što je njima poznato o tom incidentu. Odgovor je dobila i zaključila da je Kerum nedostojan gradonačelničke funkcije te bi trebao dati ostavku.

"Kerum promovira agresivnost i laž kao uzorno ponašanje"

"Prema Statutu gradonačelnik mora obnašati dužnost časno, nadilazeći osobne i neprimjerene interese. Laganje gradonačelnika gradskoj vijećnici svakako nije častan čin. Time je gradonačelnik uvrijedio Vijeće, predstavničko tijelo građana Splita, javnost... Postavlja se i pitanje vjerodostojnosti njegovih izjava. Gradonačelnik je dao vrlo negativnu poruku mladima. Promovira agresivnost i laž kao uzorno ponašanje", zaključila je Župa.

Kerum se na Noći Zagvožđana sukobio sa četiri aerodromska policajca, jednom je čak strgnuo zlatni lančić. Policija je protiv gradonačelnika dignula optužni prijedlog. Traže da za remećenje reda i mira plati 700 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara