Splitski HSLS traži od koalicije da se izjasni o izmjeni sporazuma o gradonačelniku

SPLITSKI HSLS zatražio je od koalicijskih partnera s kojima dijeli vlast u gradu da se do 23. veljače izjasne prihvaćaju li izmjenu koalicijskog sporazuma, tako da polovicu gradonačelničkog mandata, koja od rujna ove godine pripada HSLS-u, obnaša sadašnji predsjednik Gradskog vijeća Petar Krolo, a ne, kako piše u sporazumu, Miro Buličić.

Pismo s tim zahtjevom uputio je danas predsjednik splitskog HSLS-a Mirko Grljušić strankama koalicije - SDP-u, HSS-u, HNS-u, HSLS-u, ASH-u, HSU-u i LS-u.

Zbog sukoba u gradskoj organizaciji stranke, Malo vijeće HSLS-a donijelo je 5. veljače odluku o raspuštanju Izvršnog odbora splitskog ogranka HSLS-a te je odlučilo da sadašnji dogradonačelnik Splita Miroslav Buličić nije više kandidat HSLS-a za splitskog gradonačelnika u drugom dijelu mandata, nakon SDP-ova gradonačenika Slobodana Beroša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Malo vijeće je kandidatom za gradonačelnika imenovalo Petra Krolu i zadužilo predsjednika splitskog ogranka da do 20. veljače u splitskom Gradskom poglavarstvu ´operacionalizira´ prihvaćanje Krole za gradonačelnika.

Zatim je u Splitu održan sastanak svih koalicijskih partnera, međutim oni tu izmjenu nisu prihvatili s obrazloženjem da ima još nekoliko mjeseci vremena da se izjasne o tome.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara