Splitski liječnik osumnjičen za primanje mita smijenjen s mjesta šefa odjela

Splitski liječnik osumnjičen za primanje mita smijenjen s mjesta šefa odjela
Screenshot: Nova TV

SPLITSKI kardiokirurg, koji je osumnjičen za primanje mita u iznosu od 3000 eura i koji je od jučer i službeno pod istragom, više nije šef splitske Kardiokirurgije, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon sastanka koji je u srijedu održan u KBC-u Split, na kojemu se raspravljalo o statusu unutar KBC-a osumnjičenog liječnika, donesena je odluka kako on, zbog inkriminirajućih događaja više ne može biti "prvi" splitski kardiokirurg, odnosno šef Kardiokirurgije.

Cijela priča krenula krajem studenog

Podsjetimo, u emisiji Provjereno krajem prošlog mjeseca Ljubica Adžaip, udovica umrlog Ivice Adžaipa, ispričala je kako je splitskom kardiokirurgu u ured odnijela 3000 eura kako bi joj operacijom spasio supruga. Ispričala je da je to napravila nakon što joj je u bolnici rečeno da će teško na vrijeme doći na red ako ne plati. Nesretni čovjek je na kraju umro.

Nakon svega je odlučila, kako je rekla, s javnosti podijeliti svoju priču i upozoriti kako doista funkcioniraju stvari u hrvatskom zdravstvu.

Nakon nekoliko dana USKOK je izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju KBC-a pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti.

Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije, iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

Propusti u liječenju

No kada je 12. studenoga od supruge pacijenta, koja je osumnjičena za davanje mita, primio 1000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata, novac je zadržao za sebe te zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao.

Nakon toga je 16. studenoga od spomenute žene primio i dodatni iznos od 2000 eura, naveli su u USKOK-u tada.

Prije nekoliko danas su se, pak, javili priopćenjem iz splitskog KBC-a. Oni kažu kako su učinjeni propusti u liječenju bolesnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara