Redar s 12 metaka izrešetao automat klub, sudac ga pustio na slobodu

Redar s 12 metaka izrešetao automat klub, sudac ga pustio na slobodu

Foto: Index

38-GODIŠNJI splitski redar koji je jučer rano ujutro zapucao na automat klub na Poljičkoj cesti priveden je danas na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zbog kaznenog djela opće opasne radnje.

Tužiteljica je tražila pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela argumentirajući zahtjev presudom za protupravnu naplatu i optužnicom za teško ozlijeđivanje, no sudac istrage odbio je poslati redara na Bilice. Smatra da će zabrana ulaska u kockarnice na području RH biti dostatna mjera. Državno odvjetništvo žalit će se na ovakvu odluku.

Izgubio pet tisuća kuna pa otišao kući po Mauser...

Policiji je redar pojasnio da je pucao u znak revolta, odnosno, kako bi upozorio da postoje osobe koje kradu s aparata. Tvrdi da se i njemu upravo to dogodilo prije dvije noći dok je kockao u klubu. Izgubio je pet tisuća kuna. Razljućen, otišao je kući po pištolj Mauser. Vratio se oko 7 sati. U tom trenutku klub nije radio, vrata su bila zaključena, a unutra su bili zaštitar i voditelj poslovanja.

Pištolj bacio u koš, prošetao do benzinske i pozvao policiju

Redar je ispalio 12 metaka, stigao je promijeniti i okvir, unatoč tehničkim problemima sa "štekanjem" pištolja kod trećeg hica. Jučer smo pobrojili sedam rupa na pročelju i vratima. Glavna meta bila je reklama kluba. Prava je sreća kako nitko nije nastradao. Jedan metak završio je u stolici u kojoj je svega koji minut ranije sjedio voditelj poslovanja.

Nakon što si je dao oduška, redar je Mauser bacio u koš i prošetao do obližnje benzinske stanice s koje je pozvao policiju.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara