Splitski SDP zove na prvomajski uranak: Promijenimo nepravedno društvo, smijenimo vlast

Splitski SDP zove na prvomajski uranak: Promijenimo nepravedno društvo, smijenimo vlast

Foto: Goran Mehkek / Cropix

SPLITSKI SDP zove simpatizere i članove na tradicionalni prvomajski uranak. "Svojim prisustvom izrazite odlučan zahtjev za promjenom nepodnošljivog i nepravednog postojećeg stanja u našem društvu", pozvao je Marin Jurjević.

Prije svega smjena aktualne vlasti

Ideje Međunarodnog praznika rada nikada nisu bile aktualnije kao danas u Hrvatskoj, drži on.

"Pravo na rad, dostojanstveni i humani život za bokun sriće svakog našeg sugrađanina ugroženi su, a perspektive izgubljene u maglama korupcije, pljačke i otimačine onoga što su oni desetljećima nesebično stvarali svojim napornim radom. Radi toga se i ovog Prvog maja pridružujemo opravdanim zahtjevima da se takvo stanje hitno promijeni. Prvi korak na tom putu je smjena aktualne vlasti na predstojećim izborima", istaknuo je Jurjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlast u sukobu kapitala i rada na strani kapitala

U sukobu kapitala i rada, aktualna vlast stala je u potpunosti na stranu kapitala, zaključuje šef splitskog SDP-a.

Crne su mu brojke, gotovo 400 tisuća ljudi je nezaposlena, 80 tisuća radi, a ne prima plaću, prosječnoj obitelji nedostaje 2.500 kuna mjesečno za osnovne potrebe. Društvo nam je izjedeno korupcijom, nemoralom koji dolaze sa samog vrha društvene i političke piramide. 

Praksa crnih torbi

"Bivši premijer pritvoren je u Austriji pod sumnjom za teška koruptivna djela, neki od najviše pozicioniranih funkcionera aktualne vlasti završili su u pritvoru pod optužbom za pljačku vlastitog naroda. Bahatost vlasti našla je svoje najekstremniji izraz u praksi crnih torbi i isisavanja novca iz državnih firmi. Hrvatska industrija je razorena, a materijalna proizvodnja podvrgnuta teroru špekulativnog kapitala i sebičnih interesa novopečenih tajkuna. Split i Dalmacija posebno su pogođeni tim razarajućim procesima. U Splitu je nestalo gotovo 40 tisuća radnih mjesta. Uništene su ogromne firme, a njihovima imovina i sudbine njihovih radnika strpani u džepove novopečenih milijunaša i političke kvazielite", sažeo je Jurjević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara