Splitski župan se ogradio od izjava čovjeka koji je teško optužio Vasu Brkića

Splitski župan se ogradio od izjava čovjeka koji je teško optužio Vasu Brkića
Foto: Pixsell/Miranda Cikotić

SPLITSKI-dalmatinski župan Blaženko Boban ogradio se u srijedu od jučerašnjih izjava bivšeg načelnika te Policijske uprave i djelatnika u sjedištu te županije Marka Bekavca, koji je optužio ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića da ne vlada sustavom "jer mu miševi kolo vode" te ustvrdio da ga ucjenjuju Milijan Brkić i Tomislav Karamarko.

"Što se tiče njegovih izjava o stanju u obavještajnoj službi i određenih radnji, ističem da sam o svemu obaviješten iz medija i naravno da se kao župan ograđujem od takvih izjava jer o tome nemam saznanja", navodi u pisanoj izjavi župan Boban.

 Bekavac je na konferenciji za novinare u utorak zatražio Markićevu ostavku.

"Tražim ostavku i kazneni progon gospodina Markića, koji očito nije dorastao funkciji koja mu je provjerena. Upao je u kokošinjac Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. U vrijeme dok su oni imali vodeće uloge u SOA-i zaposleno je više od 200 ljudi koji nisu prošli sigurnosnu provjeru ili su je pali", rekao je Bekavac.

Boban: Nisam za to da djelatnici županije javno komentiraju rad državnih tijela

Boban je danas istaknuo kako on nije za to da djelatnici županije javno komentiraju rad državnih tijela.

"Napominjem da je press konferencija dotičnog djelatnika organizirana izvan prostora županije i u slobodno vrijeme i nema nikakve veze sa županijom ni sa mnom osobno", rekao je župan Boban. Također je rekao kako je Bekavac konferenciju za novinare organizirao samovoljno i bez znanja nadređenih.

Boban je opovrgnuo i medijske navode da je Bekavac njegov savjetnik.

"Točno je da Bekavac radi na radnom mjestu savjetnika za nacionalne manjine i sigurnost u upravnom odijelu za zajedničke poslove Splitsko-dalmatinske županije. Pri tom pod sigurnost mislimo na sigurnost u prometu i sigurnost djelatnika na radu. To su poslovi koje dotični djelatnik obavlja", objasnio je župan Boban.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara