Splićani Kerumu daju još 40 milijuna kuna za Zapadnu obalu!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

MORA DA je iskustvo hrvatskog Sabora blagotvorno djelovalo na psihu splitskog gradonačelnika Željka Keruma, koji se nakon duljeg izbivanja konačno pojavio na sjednici splitskog Gradskog vijeća. Nije ga bilo dugo, a danas je u Banovini osvanuo kako bi popratio usvajanje proračuna za 2012. godinu te podnio izvještaj o radu za prvu polovicu 2011. godine.

Do Kerumovog izlaganja preostalo je odraditi nekih 30-ak točaka dnevnog reda pa se svi nadaju da gradonačelniku nitko neće dignuti živce i tako ga "prisiliti" da napusti vijeće, što se već znalo događati. Pitanje je hoće li izdržati, jer su mu danas očito SDP-ovci odlučili dignuti živce.

Vratio se i Baja

Oštar je bio Gojko Čepo, kojeg su iznervirali HDZ-ovci amandmanima na proračun za 2012. godinu.

"Dosta je ove farse. Očito je da ste se sastali i dogovorili, kako ih brzo prihvaćate mora da ste znali za njih i ranije", napao je Čepo, koji kao da je zaboravio da su prije tjedan dana upravo SDP-ovci i HNS-ovci osigurali Kerumu kvorum taman toliko dugo dok se iz sjedišta stranke ne vrate HDZ-ovci i dignu ruku za rebalans proračuna za 2011. godinu. Navodno nisu znali da će se HDZ-ovci vratiti?! 

"Insinuacije su za svaku osudu. Vi ste destruktivni i opstruirate, a građani će to znati prepoznati", nije se dala zbuniti Nevenka Čepinom intervencijom...

Valja primijetiti da se osim Keruma na gradsko vijeće vratio i šef splitskog SDP-a Marin Jurjević. Ni njega nije bilo dosta dugo...

Sve za Zapadnu obalu

SDP je odmah primijetio da će Splićani za Zapadnu obalu u idućoj godini izdvojiti još 40 milijuna kuna. To je gotovo sve što je predviđeno za komunalna ulaganja u 2012. godinu... Kada je došao na vlast, Kerum je rekao da Zapadna obala Splićane neće koštati ni kune... A evo, dosad je koštala gotovo 80 milijuna, a što je najbolje, ni tu nije kraj, jer je za 2013. godinu planirano iskesati još 10 milijuna... Stvarno je Kerumu novac relativna stvar. Gotovo 100 milijuna kuna njemu ne košta ništa?!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara