Splitsko-dalmatinska županija nagrađuje rukometaše

SPLITSKO-DALMATINSKA županija nagradit će zlatne hrvatske rukometaše, članove rukomentog kluba Split, Peru Metličića i Ivana Balića s po 20 tisuća kuna, a sam klub s 50 tisuća kuna, prihvaćeno je na današnjoj sjednici županijske Skupštine na prijedlog SDP-ova vijećnika Tome Doke.

Županija je već ranije uputila financijsku pomoć rukometnom klubu Split, koji je u teškom novčanom položaju, izvijestio je član županijskog Poglavarstva Ivo Peko, nakon što su neki vijećnici primijetili kako sada neki žele skupiti političke bodove na rukometašima, a ranije za njih nisu htjeli ni čuti.

Peko je dodao kako će ostatak novca od 50 tisuća kuna klubu biti hitno uplaćen. Vijećnik Hrvatskog bloka Ante Zoričić rekao je da bi, ipak, rukometnom klubu trebalo uputiti ispriku zbog nebrige na što mu je župan Branimir Lukšić uzvratio kako to, što se Županije tiče, nije točno jer ona iz svog skromnog proračuna pomaže sportskim klubovima te da zamjerke treba uputiti na druge adrese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijećnica HSLS-a Marija Mirat postavila je pitanje zašto kasni izgradnja 14 kilometara duge četverotračne brze ceste Progomet-Plano, odnosno spojnice jadranske turističke ceste s budućom autocestom Zagreb-Split kod Trogira. Član Poglavarstva Ivo Peko odgovorio je da je Županija za tu cestu predvidjela 39 milijuna kuna, što ni nije dovoljno, no da su za njezinu izgradnju zadužene Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste. Prema raspoloživim informacijama oni još nisu počeli ni s izradom projektne dokumentacije, rekao je Peko i sigurno je da ona neće biti dovršena do roka, tj. do lipnja iduće godine.

SDP-ovac Juraj Krstulović, na temelju uvida u ponude triju tvrtaka pristiglih na natječaj za koncesiju na plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, što je svojedobno nakon burnih reakcija dovelo do skidanja te točke s dnevnog reda, postavio je pitanje zašto je Poglavarstvo predložilo tvrtku Modul, iza koje navodno stoji nogometaš Igor Štimac, kada su druge dvije tvrtke imale puno bolje ponude. Odgovor bi trebao dobiti na jednoj od idućih sjednica županijske Skupštine.

Skupština je prihvatila i program zaštite i uređenja rijeke Jadro i njezina slijeva čiju vodu pije gotovo 500 tisuća stanovnika na obali i otocima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara