splitsko-dalmatinski koalicijski partneri nisu raspravljali o županu

Koalicijski partneri u Županiji splitskodalmatinskoj, koji su predvođeni HDZom na posljednjim lokalnim izborima kao Hrvatski blok osvojio većinu u Županijskoj skupštini, održali su popodne radni sastanak na kojemu se, po riječima predsjednika Županijske skupštine Živka Nenadića, nije raspravljalo o mandatu župana Branimira Lukšića i postavljanju drugoga župana, također iz redova HDZa.

Neki su mediji nagađali da bi na današnjem sastanku koalicijski partneri mogli raspravljati o smjeni župana Lukšića.

´To ćemo pitanje razmatrati na jednom od sljedećih sastanaka koalicijskih partnera´, kazao je za Hinu nakon sastanka Živko Nenadić, dodavši kako se u načelu svi koalicijski partneri slažu da mandat župana pripada HDZ-u te da ta stranka ima pravo dovesti novog čovjeka na mjesto župana.

U koaliciji, koja ima većinu u Županijskoj skupštini, uz HDZ su još HDRS, HČSP, HKDU, HDD, HIP, HB i SHP i oni sada zajedno nastupaju kao ´Hrvatska državotvorna koalicija´.

Županijski odbor HDZ-a, čiji je predsjednik Živko Nenadić, pokrenuo je nedavno stegovni postupak za isključenje župana Branimira Lukšića iz HDZ-a zbog njegova navodnog nepoštivanja odluka središnjice HDZ-a i predsjednika Ive Sanadera. Stegovni je postupak pri kraju i po svemu sudeći čeka se njegov rezultat kako bi se krenulo sa smjenjivanjem Branimira Lukšića, jer HDZ ne krije da na mjesto župana namjerava dovesti novog čovjeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara