Splitsko-dalmatinski župan najavio pravilnik o ponašanju na plažama pod koncesijom

Splitsko-dalmatinski župan najavio pravilnik o ponašanju na plažama pod koncesijom

Foto: Pixsell/Miranda Čikotić/123rf

SPLITSKO-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je da će se uskoro donijeti pravilnik o ponašanju i redu na pomorskom dobru na području te županije, o čemu je u četvrtak na sastanku u Splitu, koji je na njegov poticaj prvi put organiziran, razgovarao sa svih 55 gradonačelnika i načelnika.

"Ovaj ćemo pravilnik donijeti na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a u njemu će biti definirano kako će komunalni redarstvenici moći reagirati na plažama ili bilo kojem koncesioniranom području. To će nama biti signal da reagiramo na dotičnu koncesiju ili na nered na dotičnoj koncesiji," rekao je župan Boban novinarima nakon sastanka.

Objasnio je da će taj pravilnik biti donesen tako da će se prije toga tražiti mišljenje svake lokalne zajednice za koncesiju koja je na njezinu području. Po njegovim riječima, u povjerenstvo koje će se odnositi na taj pravilnik bit će uključeni predstavnici vladajućih i oporbe te predstavnik Lučke kapetanije i udruga koje se bave morem, pomorstvom i, kako se izrazio, svim vezanim za koncesije mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Boban također je rekao kako je na današnjem sastanku s gradonačelnicima i načelnicima općina iz Splitsko-dalmatinske županije razgovarao i o dodjeljivanju besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u toj županiji već od sljedeće školske godine.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je novinarima kako je na današnjem sastanku gradonačelnika i načelnika općina iz Splitsko-dalmatinske županije "spremnost za suradnju u rješavanju problema koji tište građane izbrisala sve političke razlike".

"Problemi su nam zajednički te ćemo ih zajedno i rješavati", poručio je Krstulović Opara.
Sljedeći sastanak gradonačelnika i načelnika sa županom Blaženkom Bobanom najavljen je za listopad ove godine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara