Splitskom huliganu kojeg su pregazili auti platili osmrtnicu u srpskim novinama

Splitskom huliganu kojeg su pregazili auti platili osmrtnicu u srpskim novinama
Video: Blic.rs Foto: Večernje novosti

SPLITSKOM huliganu Anti Firiću, kojeg su u noći s ponedjeljka na utorak pregazila tri automobila na autocesti kod Ivanić-Grada, objavljena je osmrtnica u srpskim novinama. 

Osmrtnica Firiću objavljena je u srpskom listu Večernje novosti.

Srpski mediji nagađaju da su osmrtnicu za Splićanina koji je dospio u medije nakon što je sudjelovao u tučnjavi u Beogradu među navijačima Partizana, Grobarima, platili upravo Grobari.

Osmrtnicu mu platili navijači Partizana Grobari? 

Naime, na osmrtnici na kojoj osim Firićeve slike i imena na ćirilici stoji još natpis "Počivaj u miru, veliki brate" kao ožalošćeni su potpisani: "Kimi, Rade, Goksi i Korač". 

Naime, Kimi je nadimak Miloša Radisavljevića, vođe Partizanovaca, jedne od skupina Grobara. Riječ je o frakciji za koju se Firić tukao na Partizanovom stadionu da bi onda, s još nekoliko Hrvata, završio prebijen na atletskoj stazi gdje ih je uhitila policija. Radisavljević je inače prije bio vođa grupe Grobara pod nazivom Alcatraz.

Na osmrtnici u potpisu stoji i nadimak ili prezime Korać, a to bi mogao biti Filip Korać, vođa Bojovićevog klana, jednog od kriminalnih klanova u Srbiji.

Neki su srpski mediji, međutim, naknadno objavili priopćenje u kojem se tvrdi da je osmrtnica podvala suprotstavljene frakcije Grobara, no nije poznato stoje li iza njega doista oni koji su potpisani na osmrtnici, zna se tek da je priopćenje potpisano s "Partizanovci".

Video: Blic.rs

Radio velike nerede u Beogradu

Firić je imao problema sa zakonom. Široj javnosti je, kako smo kazali, postao poznat nakon što je, zajedno s još nekolicinom huligana iz Splita, izazvao nerede na utakmici Partizan - Crvena Zvezda.

Tijekom beogradskog derbija na Partizanovu stadionu, frakcija navijača tog kluba pod imenom Vandal Boys izvršila je napad na tribinu kojom vlada skupina pristalica istog kluba pod imenom Alcatraz. Do ovog napada došlo je u 15. minuti, u istom trenutku kada su na drugom kraju stadiona Delije počele bakljadu. Partizanovci na stadionu bili su uvjereni da se zato radi o napadu navijača Zvezde na tribinu navijača Partizana. Manja skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem, potisnula je daleko brojnije pripadnike Alcatraza na tom dijelu stadiona.

Međutim, kada su se oni sabrali i prestrojili, krenuo je stampedo koji je prerastao u linč napadača na tribinu. Pritom su oni koji su upali u sjedište veće od dviju frakcija Grobara prošli užasno. Nakon što ih je masa stjerala uz ogradu tribine pretučeni su, opečeni bakljama i skinuti, neki od njih do gola, a odjeća im je zapaljena. Zatim su izbačeni na atletsku stazu. Većina navijača Partizana na stadionu i dalje je bila uvjerena da su pretukli, skinuli do gola i s tribine izbacili zvezdaše pa su njima, tada okupljenima na tartanu ispod južne tribine, skandirali "Ubij Cigana", što je pogrdni naziv za navijače Zvezde, pri čemu su ih gađali petardama i topovskim udarima.

Poraženi napadači prošli su užasno
 
Tamo ih je čekala hitna pomoć, ali i žandarmerija kako bi ih identificirala. Tada je utvrđeno da je napad djelo Vandal Boysa, odnosno da je riječ o obračunu dviju frakcija navijača Partizana. Izvještaji srpskih medija uživo još uvijek su bili proturječni. S obzirom na to da napadače na tribinu koje su kamermani i fotoreporteri najviše snimali nisu mogli prepoznati kao pripadnike Delija ili neke od frakcija Grobara, jedni su pisali i javljali da se radi o navijačima Zvezde, a drugi da je riječ o navijačima Partizana.

Ali, tada se saznalo da su u brutalnoj tučnjavi, i to kao najamnici frakcije Grobara, koja je izvršila napad, sudjelovali i Splićani. Među šestoricom njih bio je i Firić. Otkrila je to izjava sa snimke policijske identifikacije navijača na tartanu, nastala nakon tučnjave, ali i čitatelji iz Splita koji su nam se javili nakon što su sugrađane prepoznali na snimkama i fotografijama. Napominjali su da se ne radi o ljudima iz navijačkog, nego kriminalnog miljea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara