Splitskom zatvoru Bilicama danas predan uređaj za brzo otkrivanje droga

PREDSTOJNIK Vladina Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga dr. Ante Barbir uručio je danas upravitelju splitskog zatvora "Bilica" Mirku Bistroviću uređaj za brzo okrivanje droga u slini.

Uređaj "Rapisan", zagrebačke tvrtke "Meditronik", za brzu dijagnozu raznih droga u slini, vrijedan je 48 tisuća kuna, a Ured za suzbijanje droga donirao ga je na poticaj županijskog Odbora za bolesti ovisnosti.

Kako je kazala ravnateljica županijskog Zavoda za bolesti ovisnosti Anita Čudina, predstojnik Ureda dr. Barbir danas je obišao zatvorske prostorije kako bi dao potporu programu koji ona već četiri mjeseca provodi na Bilicama, razgovarajući pojedinačno sa zatvorenim ovisnicima kako bi što lakše prebrodili apstinencijsku krizu i nakon izlaska iz zatvora uspješno se uklopili u društvo.

Darovani uređaj poslužit će za otkrivanje droge koja unatoč osiguranju ipak dospijeva u zatvor te za brzo otkrivanje ovisnika koji uzimaju drogu u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Čudininim riječima čak 80 posto zatvorenika na Bilicama povezano je s drogom, a 54 ovisnika obuhvaćena su individualnim programima. Od 1. rujna, najavila je, zbog velikog zanimanja zatvorenika počinje i grupno liječenje.

(Hina) žviš mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara