Šprajc: Da je Patton Boggs poput Petrovića angažirao Drimiu, vjerojatno bi to Karamarka manje žuljalo

Šprajc: Da je Patton Boggs poput Petrovića angažirao Drimiu, vjerojatno bi to Karamarka manje žuljalo

Screenshot: RTL, Foto: Index

ZORAN ŠPRAJC u svojem je stilu u emisiji RTL Direkt prokomentirao jučerašnju izjavu Tomislava Karamarka vezanu za aferu Konzultantica.

> Lobist MOL-a platio najmanje pola milijuna kuna Karamarkovoj supruzi da ga savjetuje

Podsjetimo, Karamarko je na svojem Facebook profilu napisao kako se troškove arbitraže broje u milijardama kuna te da se velike svote novca plaćaju odvjetnicima koji zastupaju Hrvatsku u tim procesima.

Odgovorio mu je ubrzo odvjetnik Luka Mišetić, koji je pobrojao koliko košta zastupanje Hrvatske u arbitraži.

> Karamarko priča o troškovima arbitraže koji se broje u milijardama, no Luka Mišetić ima činjenice

Šprajc je u RTL Direktu spomenuo i činjenicu da Karamarko nema hrabrosti stati pred novinare.

"I nakon što su svi stali pred novinare i kamere te se suočili s javnošću, Tomislav Karamarko još uvijek skuplja hrabrost da izađe iz Facebooka. Tako se i ovog puta oglasio i poručio da će se zbog medijskog linča do odluke Povjerenstva povući iz svih postupaka vezanih za INA-u.

Odvjetničko društvo, koje zastupa Republiku Hrvatsku, a koje toliko žulja Karamarka, jest velika američka odvjetnička tvrtka Squire Patton Boggs

Odvjetničko društvo, koje zastupa Republiku Hrvatsku, a koje toliko žulja Tomislava Karamarka, jest velika američka odvjetnička tvrtka Squire Patton Boggs u kojem je partner Luka Mišetić, koji je u Haagu branio i obranio generala Gotovinu i doveo ga sretno kući, pa o međunarodnom pravu valjda znaju malo više od, recimo, agencije Drimia.

Ali da je Patton Boggs poput Joze Petrovića za konzultantske usluge angažirao sada već čuvenu Drimiu, vjerojatno bi taj financijski izdatak Vlade potpredsjednika Vlade mnogo manje žuljao. A 60.000 eura recimo, za Patton Boggs stvarno ne bi bio neki velik novac. Pa tko im je onda kriv", zaključio je Šprajc.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara