Spriječen bijeg zatvorenika iz Zenice: Među bjeguncima ubojica hrvatske obitelji i pedofil

Ilustracija: Brazda.ba

PROŠLI četvrtak spriječen je bijeg grupe zatvorenika iz zeničkog zatvora, a među bjeguncima su bili ubojica hrvatske obitelji vehabija Muamer Topalović, pedofil Edhem Meškić te vođa prve zločinačke organizacije u BiH Ferid Okić, javlja Glas Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ravnatelja KPZ Zenica Josip Pojavnik rekao im je kako su otkrili plan zatvorenika na vrijeme, te da su za sprečavanje bijega tražili pomoć policije. "Nitko nije uspio pobjeći, svi su razoružani, a akcija otkrivanja svih koji su sudjelovali u pokušaju bijega još traje", rekao je Pojavnik.

Topalović je osuđen na 35 godina zatvora jer je na Božić 2002. godine ubio tri člana obitelji Anđelić, hrvatskih povratnika u selo Kostajnica kod Konjica. Ubio ih je zbog vjerskog fanatizma. Meškić je osuđen na 18 godina zatvora zbog silovanja maloljetne djevojčice s čijom je majkom živio. Ferid Okić bivši je policajac s Kosova, osuđen je na 26 godina zatvora zbog organizacije prve zločinačke organizacije u BiH u sklopu koje je počinio niz teških kaznenih djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara