Spriječena promocija knjige "Zoran Đinđić u mreži mafije"

DVADESETAK omladinaca Demokratske stranke, Građanskog saveza Srbije i nevladine organizacije Centar za modernu politiku, u petak je u beogradskom Medija centru spriječilo održavanje promocije knjige novinara agencije Tanjug Živote Ivanovića "Zoran Đinđić u mreži mafije".

Knjigu je trebao predstaviti akademik Nikola Milošević, inače zastupnik Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice u Skupštini Srbije. Mladi, sljedbenici ideja Zorana Đinđića, opkolili su stol za kojim su sjedili autor i promotori knjige, te nisu dopustili organizatorima da se obrate okupljenima. U Medija centar stigla je i policija, ali nije intervenirala, jer su organizatori odustali od planirane promocije, a među suprotstavljenima nije došlo do fizičkog sukoba.

Centar za modernu politiku, koji je osnovao bivši potpredsjednik vlade Srbije i bliski suradnik pokojnog premijera Čedomir Jovanović,
Tekst se nastavlja ispod oglasa

pozvao je javnost da se suprotstavi pokušajima da Milorad Ulemek Legija, prvooptuženi za ubojstvo premijera Zorana Đinđić, bude predstavljen kao "srpski junak" i "čovjek kojemu je jedino stalo do istine", kako je to Ulemek naveo u svojem pismu iz zatvora, prije nekoliko dana objavljenom u beogradskoj Reviji 92.

Objavljivanje knjige "Zoran Đinđić u mreži kriminala", na čijoj su naslovnici fotografije prvooptuženog Ulemeka Legije i ubijenog premijera Đinđića, "još je jedan pokušaj da se pomiješaju uloge zločinaca i žrtve", priopćio je Centar za modernu politiku.

"Ova knjiga nije ništa drugo do podmukli potez da se istina o ubojstvu Zorana Đinđića nikada ne sazna. Poručujemo da ćemo još odlučnije ustrajati u namjeri da ubojice i inspiratori ubojstva Zorana Đinđića dobiju zaslužene kazne", navodi se u priopćenju Centra za modernu politiku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara