SPS-OVA PODRŠKA DSS-U SAMO AKO SE NASTAVE PREGOVORI O VLADI

Glavni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) Slobodana Miloševića odlučio je u utorak navečer da će u srijedu podržati izbor Dragana Maršićanina, kandidata Demokratske stranke Srbije (DSS), za predsjednika Skupštine Srbije, ali samo ukoliko u srijedu ujutro budu nastavljeni pregovori o izboru nove srbijanske vlade.

SPS, kako je priopćeno nakon sjednice, ne traži odmah raspravu o kadrovskim rješenjima u budućoj vladi Srbije, u kojoj najvjerojatnije neće ni sudjelovati, već traži raspravu o njezinu programu, kako bi vidjeli da li je taj program u skladu s programom stranke.

Potpredsjednik DSS-a Dragan Jočić izjavio je u utorak, kako prenose beogradski elektronski mediji, da o formiranju vlade u razgovorima s SPS-om nije bilo riječi, već svu pažnju treba usmjeriti na zasjedanje Skupštine Srbije u srijedu i dogovorenu podršku izboru predsjednika parlamenta.

"Od sutrašnjeg dana ovisi da li će Srbija uopće krenuti naprijed ili će se vratiti na poziciju koja nije dobra, poziciju novih izbora, koja će u svakom slučaju radikalizirati Srbiju", kazao je Jočić..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pregovore o izboru novog predsjednika srbijanskog parlamenta uključili su se britanski i američki veleposlanici u Beogradu, William Montgomery i David Gowen, koji su se sastali s predsjednikom DSS-a Vojislavom Koštunicom i aktualnim srbijanskim premijerom i potpredsjedikom Demokratske stranke (DS) Zoranom Živkovićem.

Živković je odbacio "bilo kakvu mogućnost" da zastupnici DS-a u Skupštini Srbije u srijedu poodrže kandidata DSS-a Dragana Maršićanina za predsjednika parlamenta.(Hina) xttag ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara