Srbi prosvjeduju zbog "genocida nad srpskim narodom iz Krajine i Hrvatske"

HRVATSKO veleposlanstvo u Beogradu će u četvrtak biti mjesto ispred kojeg će obitelji ubijenih i nestalih Srba iz tzv. Republike Srpske Krajine održati prosvjed zbog "genocida nad Srbima" koje su hrvatske snage navodno počinile u Oluji.

Kako doznaje Media Servis, prosvjednici će pred hrvatskim veleposlanstvom simbolično položiti ruže. Na press konfereniciji Udruge obitelji nestalih iz tzv. Krajine, predsjednik Čedomir Marić najavio je da će tom prilikom dužnosnicima veleposlanstva biti predan popis od 2.669 nestalih.

Kako je najavljeno u Udruzi prognanih i izbjeglih Srba iz Hrvatske, istog će dana biti donesena rezolucija u kojoj se "najoštrije osuđuje genocid nad srpskim narodom iz Krajine i Hrvatske", te da "službena Hrvatska u cilju trajnog mira, pomirenja i suživota, kaže cijelu istinu o "Oluji" u kojoj je prognan srpski narod."

Predsjednik Udruge prognanih i izbjeglih Srba iz Hrvatske, Mile Dakić, od Hrvatske za Srbe-povratnike traži "autonomiju na prostorima gdje su Srbi bili većinski narod do 1991. godine".
 
"Sve dosadašnje priče su uglavnom lažne. Nema održivog povratka, nema volje da se Srbi tamo vrate. Oni se jedino mogu vratiti u svoje okvire" - dodao je Dakić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara