KORONAVIRUS

Srbi traže da mogu šetati pse tijekom policijskog sata

Srbi traže da mogu šetati pse tijekom policijskog sata
Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

DESECI tisuća Srba traže od vlasti da mogu prošetati svoje pse iako su na snazi ograničenje kretanja i policijski sat zbog pandemije koronavirusa, izvijestili su danas lokalni mediji.

Srbija, koja je zabilježila 900 zaraženih i 23 umrlih, proglasila je izvanredno stanje i uvela vrlo stroge mjere ograničenja kretanja, uključujući policijski sat od 17 do 5 sati ujutro tijekom tjedna i od 15 sati vikendom.

Više od 37.000 ljudi potpisalo peticiju

Vlada je isprva dopustila šetanje pasa jedan sat ujutro, ali je u subotu to ukinula. Nisu izostale oštre reakcije na društvenim mrežama.

"Nehumano je prisiliti psa da se suzdrži mokrenja 14 sati", napisala je Tijana Mahieu.

Na Facebooku je otvorena grupa "Zavijanje na mjesec" čiji su članovi objavili videosnimke vlasnika i pasa koji zavijaju i laju. Više od 37 tisuća osoba potpisalo je peticiju premijerki Ani Brnabić, tražeći da im se svake večeri dopusti pola sata za šetnju pasa, prenosi N1.

Samo danas u Srbiji je umrlo sedmero ljudi

Utorak je bio najgori dan za Srbiju od početka epidemije sa sedam preminulih i 115 novozaraženih koronavirusom.

"Ovo je rezultat nepoštivanja mjera koje smo davali, molili i preklinjali. Nastavimo li se ovako neodgovorno ponašati prema sebi i drugima, bliži nam se scenarij Italije i Španjolske. Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti", dramatično je izjavio član zdravstvenog stožera dr. Goran Stevanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara