Srbija: Demokratska stranka protiv Le Penova angažmana na prvenstvu u motociklizmu

OPĆINSKI odbor srbijanske Demokratske stranke (DS) iz Vršca najavio je, u priopćenju objavljenom u petak navečer, organiziranje prosvjeda bude li francuski ultradesničar Jean Marie Le Pen otvarao Balkansko prvenstvo u motociklizmu u nedjelju u tom gradu.

"S nevjericom i indignacijom primili smo vijest da će jednu sportsku manifestaciju međunarodnog značenja u našem gradu možda otvoriti i pozdraviti Jean Marie Le Pen, vođa francuskih ultradesničara, političar koji se najčešće proziva kada se upozorava na povampirenje fašizma u Europi", priopćio je lokalni odbor DS-a, stranke srbijanskog predsjednika Borisa Tadića.

Vršački demokrati su pozvali predsjednika općine da ne dopusti da grad zauvijek bude obilježen takvim "incidentom" i "ne ukaže počasti čovjeku koji sramoti slobodarsku Francusku i skrnavi europsku ideju i duh", zaključivši da bi aktivno sudjelovanje Le Pena u otvaranju međunarodne moticiklističke utrke bilo "nedopustiva politizacija sporta i poigravanje s ugledom svih sudionika koji dolaze iz zemalja, koje kao i mi, mukotrpno krče svoj put ka europskim i općeljudskim vrijednostima".

Nitko od lokalnih dužnosnika, čija je općina sponzor utrke, nije se oglasio u povodu najave organizatora, Automotokluba "Dijamant"iz Aranđelovca, da će Le Pen u 20. kolovoza otvoriti "Balkanski šampionat u motociklizmu 2006", a što je rečeno i na Le Penovoj konferenciji za novinstvo u petak u Beogradu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara