Srbija i Crna Gora će moći dobijati vojnu pomoć SAD-a

AMERIČKI predsjednik George W. Bush želi potaknuti vojnu i drugu suradnju sa Srbijom i Crnom Gorom smatrajući da će time ojačati mir i sigurnost u jugoistočnoj Europi.

Bijela kuća je priopćila kako je predsjednik Bush u srijedu potpisao odluku prema kojoj će Srbija i Crna Gora moći "primati obrambene artikle, usluge i pomoć Sjedinjenih Država".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik smatra kako će vojna suradnja sa Srbijom i Crnom Gorom "ohrabriti nastavak reforme obrane i ojačati demokratske institucije Srbije i Crne Gore, promičući američki cilj postizanja mira i sigurnosti u jugoistočnoj Europi", rekla je Bijela kuća.

Srbija i Crna Gora su poduzele "značajne korake" kako bi uanprijedile "reformu obrane" i "poboljšale suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY)", kaže se u priopćenju Bijele kuće.

Bijela kuća je rekla kako Sjedinjene Države žele ojačati suradnju sa Srbijom i Crnom Gorom i kako je ohrabruju da nastavi "reforme koje će unaprijediti integraciju Srbije i Crne Gore u euro-atlantsku zajednicu".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara