Srbija i Crna Gora samo zajedno mogu u europske integracije

BEOGRAD i Podgorica samo zajedno mogu brže ući u europske integracije, poručio je u petak dužnosnicima u Beogradu Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

"Odvajanje nije put prema Europi. Zajednica je brži put ka Europi. Nedavno sam čuo priče da bi odvajanje Srbije od Crne Gore ubrzalo integraciju u EU, te svima jasno stavljam do znanja da je stav vođa EU da je jedini način ulaska u EU to da zajednica Srbije i Crne Gore ostane čvrsta", kazao je Solana nakon razgovora sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem.

Solana je tijekom jutra nakon razgovora s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem naglasio da je predstojeći summit Europske unije u Solunu od izuzetne važnosti za Srbiju i Crnu Goru i zemlje regije, te da EU ima dva cilja, "približavanje zemalja regije Europi i njihov međusobni dijalog".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solana se u Beogradu sastao i s potpredsjednicima vlade Srbije Nebojšom Čovićem i Čedomirom Jovanovićem, predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem, a razgovore će završiti susretima s predsjednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsjednikom G17 plus Miroljubom Labusom.

Visoki predstavnik EU Javier Solana poslijepodne odlazi u posjet Podgorici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara