Srbija ponovno uvodi dio mjera, maske su obavezne u javnom prijevozu

Srbija ponovno uvodi dio mjera, maske su obavezne u javnom prijevozu
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

U SRBIJI se od srijede ponovno primjenjuju pojedine ranije ukinute mjere za suzbijanje koronavirusa nakon što je u utorak registrirano više od 100 novih slučajeva, prvi put od početka svibnja kad je broj zaraza počeo padati, a posljednjih dana oscilirati oko 90.

Od danas je obavezno korištenje zaštitnih maski u javnom gradskom i međugradskom prijevozu, a putnicima koji ih ne nose neće biti dopušten ulazak u vozila, priopćila je vlada Srbije nakon sjednice Kriznog stožera.

Građanima se preporučuje da nose maske u svim zatvorenim prostorima

Građanima se preporučuje da nose maske i u svim zatvorenim prostorima, a ponajprije u poštama, bankama, javnim institucijama te trgovinama i trgovačkim centrima.

Krizni stožer je preporučio i da se zabrane posjete bolnicama, kao što je to bio slučaj tijekom izvanrednog stanja, uvedenog 15. ožujka, a ukinutog 8. svibnja, kada je i vojska bila angažirana da čuva ulaze bolnice i sprečava moguće incidente.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su u utorak, među 6025 testiranih, registrirana 102 nova slučaja koronavirusa, ukupno 13.092 od nultog pacijenta prijavljenog 6. ožujka.

263 osobe preminule od virusa

Uz još jedan smrtni slučaj Srbija dosad ima službeno potvrđene 263 žrtve infekcije covida-19, uz postotak smrtnosti 2,01.

Na bolničkom liječenju je 775 pacijenata, a 19 ih je na respiratorima.

U laboratorijima iz sustava javnog zdravstva Srbije od početka pandemije testirano je ukupno 351.285 osoba.

U Srbiji se od sredine travnja stalno testira više od 2000 osoba, a pojedinih dana rađeno je i više od 6000 testova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara