Srbija se oglasila o presudi Karadžiću nakon što su dva dana šutjeli

Srbija se oglasila o presudi Karadžiću nakon što su dva dana šutjeli
Foto: EPA

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić poručila je u četvrtak navečer da će se službeni Beograd očitovati o presudi Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid kad to učine "svi ostali", ocijenivši kako su "svi iz regije požurili" sa svojim izjavama, a njezina je večerašnja izjava prvo očitovanje nekog od srpskih dužnosnika poslije jučerašnje presude u Haagu.

Brnabić je gostujući u emisiji "Oko" Radiotelevizije Srbije (RTS) ocijenila da ne treba žuriti s izjašnjavanjem o slučaju Karadžić. "Zanimljivo je kako su svi iz regije požurili davati nevjerojatne izjave. Trebamo pustiti da vidimo što će kazati svi ostali, a mi ćemo, naravno, reći svoje stajalište", rekla je Brnabić.

Njezina je ocjena kako su dužnosnici u državama regije "požurili kazati što misle", a da pri tom nisu mislili kako će se njihova stajališta reflektirati na uzajamne odnose sa Srbijom.

Večerašnja izjava predsjednice vlade Srbije prvo je očitovanje nekog od srpskih dužnosnika iz državnog vrha o pravomoćnoj presudi MICT-ja kojom je u srijedu u Haagu bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić osuđen na doživotni zatvor zbog zločina tijekom rata u BiH te genocida u Srebrenici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara